Misja
Od 2004 skutecznie wspieramy producentów trzody chlewnej by dostarczali najwyższej jakości żywność z zachowaniem dobrostanu zwierząt, zrównoważonego rozwoju oraz dobrych relacji z otoczeniem.
KRAJOWY ZWIĄZEK PRACODAWCÓW - PRODUCENTÓW TRZODY CHLEWNEJ
Główny Lekarz Weterynarii przekazuje w załączeniu dokument pt. „Dobre praktyki przy uśmiercaniu świń z konieczności w gospodarstwie (zakładzie)”. Dokument powstał we współpracy pomiędzy Głównym Inspektoratem Weterynarii i Krajowym Związkiem Pracodawców Producentów Trzody Chlewnej POLPIG w celu wskazania dobrych praktyk przy uśmiercaniu świń w gospodarstwie (zakładzie) z zachowaniem zasad dobrostanu oraz opis warunków i praktyk niezbędnych w tym zakresie. Opis dobrych praktyk został opracowany na podstawie aktów prawnych dotyczących
ochrony zwierząt, w szczególności rozporządzenia 1099/2009 i jest zgodny z obowiązującymi przepisami.
pobierz: „Dobre praktyki przy uśmiercaniu świń z konieczności w gospodarstwie (zakładzie)”